Liceu agricol pilot francez in România Imprimare E-mail


 Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, seful biroului pentru relatii europene si cooperare internationala, Pierre Autissier, si seful biroului pentru formare profesionala in invatamantul superior, Christiane Jaquemin, au convenit, vineri, in cadrul vizitei ministrului roman in Franta, crearea de catre partea franceza a unui liceu agricol in Romania, informeaza un comunicat de presa remis Agentiei ROMPRES.

'Aceste parteneriate ar putea aduce beneficii atat la nivelul managementului scolar, cat si in privinta continutului stiintific al procesului de predare-invatare. in plus, parteneriatul in domeniul definirii diplomelor profesionale reprezinta o directie pentru care a fost obtinut acordul de colaborare al institutiilor franceze participante la reuniune', a declarat ministrul Mihail Hardau.
Potrivit comunicatului, dialogul dintre ministrul Educatiei si reprezentantii partii franceze s-a axat pe organizarea activitatii in cadrul unitatii de invatamant specifice formarii profesionale franceze in domeniul agricol.
in acest sens, reprezentantii francezi au prezentat modelul de organizare a activitatii in unitatile de invatamant, bazat pe combinarea pregatirii pentru dobandirea unei calificari cu posibilitatea de a comercializa produse si servicii proprii. Avantajul acestui sistem este ca ofera premise sporite pentru responsabilizarea profesionala si sociala.
O alta latura a organizarii activitatii in cadrul unitatii de invatamant o reprezinta concentrarea a cat mai multor calificari dintr-un domeniu de pregatire si chiar a unor domenii conexe. Solutia ofera posibilitatea rationalizarii si optimizarii utilizarii resurselor, precum si o mai buna mobilitate profesionala ale elevilor.
 
Sursa : Rompres 


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner