Olimpicii romani locul al 11 lea la OIM Hanoi Imprimare E-mail


ImageOlimpicii romani au obtinut la editia cu numarul 48 a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata în Hanoi, Vietnam, în perioada 19-30 iulie 2007, sase medalii: una de aur, patru de argint si una de bronz, informeaza un comunicat de presa remis, marti, Agentiei ROMPRES.
Potrivit sursei citate, concursul din acest an a adus la start 522 de concurenti din 98 de tari, în clasamentul pe natiuni Romania ocupand locul al 11-lea.
Singura medalie de aur a delegatiei romane a fost cucerita de Livia Alexandra Ilie, absolventa a clasei a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
Madalina Elena Persu, absolventa a clasei a X-a, si Mihail Eugen Dumitrescu, clasa a XI-a, de la acelasi liceu, au obtinut medaliile de argint.
Aceeasi performanta au reusit-o si Lucian Gabriel turea, de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, si Dragos Ciprian Ionescu, de la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti, ambii absolventi ai clasei a XII-a în aceasta vara.
Multiplu medaliat la editiile anterioare, Adrian Zahariuc, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National "Ferdinand I" din Bacau, a intrat în posesia unei medalii de bronz.
Olimpicii romani vor reveni în tara miercuri, 1 august, ora 09.45, si vor fi întampinati la Aeroportul International "Henri Coanda" de o delegatie oficiala a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.(Rompres)


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner