Zece mii de romani au luat infectii din spitale Imprimare E-mail


ImageAceasta cifra s-a inregistrat anul trecut, cei mai afectati de infectiile intraspitalicesti fiind copiii. Peste 10.000 de pacienti internati anul trecut in spitalele din Romania au facut infectii intraspitalicesti, arata date ale Institutului National de Sanatate Publica (INSP).
Motivele sunt multiple: lipsa igienei in spitale, neglijenta cadrelor medicale, terapiile invechite cu antibiotice. Aceste infectii reprezinta una dintre principalele cauze ale mortalitatii in spitale.

Sectiile de pediatrie si chirurgie, cele mai afectate

Cei mai afectati de aceste infectii sunt copiii internati in sectiile de pediatrie si neonatologie, demonstreaza datele preliminare  oferite de INSP, insa nici adultii din sectiile de chirurgie nu au fost feriti de aceste probleme.

Din numarul total de infectii intraspitalicesti, 23% au fost contractate de copii, 16% de pacientii adulti care au fost operati si 10% de femeile internate in sectiile de ginecologie.

"Fata de alti ani, nu asistam la o crestere a acestor infectii. Ele exista si in alte spitale din alte tari, dar pot fi luate masuri pentru reducerea lor", ne-a declarat Roxana Popovici, sefa sectiei de Epidemiologie de la Institutul National de Sanatate Publica.

Ea spune ca ar trebui respectate protocoalele internationale pornind de la modul in care se consulta pacientii pana la felul in care li se aplica tratamentele. "Ar fi esential sa se ruleze tipurile de antibiotice prescrise, astfel incat sa se evite rezistenta la aceste medicamente. De asemenea, antibioticele ar trebui sa fie prescrise tintit, dupa ce se va face antibiograma pacientilor", mai spune Roxana Popovici.

Cititi articolul integral aici...


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner