Admiterea computerizata pe intelesul tuturor Imprimare E-mail


Constat ca se impun cateva precizari legate de algoritmul dupa care se face repartizarea elevilor in licee si scoli profesionale.Am vazut ca 'pe la colturi' circula tot felul de mituri legate de acest aspect. Din nefericire, am intalnit chiar si profesori-diriginti care, din necunoastere, perpetueaza aceste mituri, inducand in eroare - fara voie - elevii si parintii.
ImageCea mai cunoscuta cvasi-aberatie care circula este cea numita 'optiunea bate media'. Oare ce inteleg prin aceasta sintagma cei care o propaga ?
Asadar, sa lamurim lucrurile.Unii diriginti vor sa dea actiunii de completare a fiselor cu optiuni o importanta cosmica, mai mult decat ar fi cazul.
Va sa zica, IONESCU are media de intrare 7 si si-a trecut prima optiune, sa zicem, INFORMATICA.POPESCU are media 8, si-a trecut prima optiune FILOLOGIE si a doua INFORMATICA. Sa zicem ca POPESCU nu intra la FILOLOGIE. In aceste conditii, poate intra IONESCU la INFORMATICA si GEORGESCU sa ramana pe dinafara ?(adica sa nu intre la INFORMATICA). Doamne fereste si iarta-i pe cei ce cred aceasta aberatie, ca ei nu stiu ce fac.

Algoritmul merge astfel: elevii sunt ordonati STRICT dupa medie. In exemplu de mai sus, sa zicem ca programul ce efectueaza repartizarea a ajuns la GEORGESCU. Programul verifica: la filologie mai are loc? Daca da, il 'baga' la filologie. Daca nu mai are loc in clasa de filologie, programul NU TRECE LA IONESCU, ci ramane la GEORGESCU si se 'uita' la a doua optiune a lui. Are loc la informatica? Daca da, il 'baga' la informatica, daca nu, trece la urmatoarea optiune, dar tot a lui GEORGESCU. Asadar, pana nu-l va 'rezolva' pe GEORGESCU, programul nu va trece nicidecum la IONESCU.
Deci, nu este posibil ca IONESCU sa 'intre' si GEORGESCU sa 'cada' !
Si, in acest caz, veti spune: 'Si atunci de ce se tot vorbeste despre 'optiuni gresite' ?
In afara de greselile de redactare, o situatie posibila de completare gresita de optiuni ar fi urmatoarea:in exemplul de mai sus, sa zicem ca GEORGESCU ar dori mai degraba sa intre la INFORMATICA decat la FILOLOGIE. In acest caz, el trebuie sa-si treaca prima optiune INFORMATICA, nu FILOLOGIA. In caz contrar, programul il va 'baga' la filologie, ca aceasta o vede ca prima optiune, iar lui GEORGESCU ii va parea rau, ca avea medie cu care putea sa intre la informatica.
Pe de alta parte, aveti grija sa treceti pe fisa de inscriere un numar suficient de optiuni, altfel s-ar putea ajunge la tragedii (au fost cazuri).Cu cat aveti media mai mica, cu atat sa treceti mai multe optiuni. Exemplu de tragedie: in anul....,elevul ..... avea o medie mare(parca 9,20). Era asa de sigur pe el ca va intra la prima clasa de informatica de la un liceu bine cotat, incat si-a trecut o singura optiune:informatica la acel liceu. Si a picat !!!!, parca al doilea sub linie.Ce greseala a facut? A luat in calcul doar mediile din orasul sau. A omis faptul ca pot veni elevi si din alte judete. Si au venit !
Pun la dispozitia celor interesati un programel simplu care va arata clar cum functioneaza toata sandramaua asta.GRATIS.Sa va folositi de el ! Tot ce aveti de facut este sa il cereti si eu vi-l expediez repede prin Yahoo Messenger. Va astept pe http:/sorinborodi.yeahost.com sau pe Yahoo Messenger; am ID-ul: sorinborodi.
Succes !


Comentarii (2)add
... : AdinutzZa
Intr-adevar....sunt si eu tot in clasa a-8-a si nu vreau ca dintr-o greseala ca aceasta sa nu ajung la un liceu cat mai bun!.....Felicitari pt. site
...
1 : XVS
Esti suficient, nu e o aberatie, este un sistem ce are ca fundament dorinta elevului mai presus decat performantele sale la toate materiile, care de multe ori sunt irelevante.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner